Kun olet kuormittunut, TÄMÄ on se mitä eniten tarvitset

Työ (ja elämä) voi olla kuormittavaa. Liian paljon hoidettavia asioita, toistuvia keskeytyksiä, ja vaikka tekisit hullunlailla töitä, uusia tekemättömiä asioita tuntuu vain kertyvän to do -listalle. Kuin olisi umpikujassa.

Tällaisina aikoina on tärkeää tiedostaa, että tunteesi ovat osa ongelmaa. Et pysty näkemään ratkaisua tilanteeseen tunteidesi takia – ahdistus ja stressi – estävät mieltäsi toimimasta kunnolla.

 

 

Yksi keino, irrottautumiseen ja omien ajatusten selvittämiseen, on puhua jollekin. Jollekulle, joka todella kuuntelee sinua, kysyy tarkentavia kysymyksiä ja laittaa sinut ajattelemaan. Hyvät kysymykset ja kuunteleva korva ovat arvokkaita voimavaroja elämässä, mutta monelta meistä nämä tuntuvat puuttuvan.

 

Seuraava valmennusesimerkki avaa tätä paremmin:

Petriä ärsytti.

”En saa tehtyä täällä mitään! Kaikki aika menee merkityksettömiin tapaamisiin, byrokratiaan, kaikenlaisten IT-järjestelmien täyttämiseen. Ottaa niin paljon päähän! Kukaan ei saa täällä aikaiseksi mitään merkityksellistä! Taistelemme sisäisten, tyhjien rutiinien kanssa päivästä toiseen. TODELLINEN työ jää tekemättä.”

Valmentaja: ”Kuulen, että olet todella turhautunut. Se on yleinen kokemus silloin, kun asiat eivät suju niin kuin haluaisimme niiden sujuvan. Osaatko sanoa ääneen – mitä sinä todella tässä tilanteessa haluaisit?”

J: ”Että saisin tehtyä TODELLISEN työni, tietenkin! Enkä käyttää aikaani tähän tarpeettomaan roskaan.”

V: ”Hyvä! Eli haluaisit saada tehtyä todellisen työsi, mutta sinusta tuntuu, että aika kuluu johonkin muuhun.”

J: ”Juuri näin.”

V: ”Mitä sellaista olet kokeillut tähän mennessä, joka auttaisi sinua keskittymään enemmän todelliseen työhösi?”

J: ”Mitä tarkoitat? Työt vaan lisääntyvät. Mitä minä sille voin?”

V: ”Ymmärsinkö siis oikein, että et ole yrittänyt tehdä asialle vielä mitään?”

J: ”No, olen minä puhunut tästä tiimin kokouksissa. Olen nostanut asian esiin. Mutta ei se johda mihinkään.”

V: ”Mahtavaa! Olet puhunut tästä tiimin kokouksissa. Mitä muuta olet yrittänyt?”

J: ”Olen puhunut pomolleni, mutta vaikuttaa siltä, ettei hän voi tehdä asialle mitään. Ja tietenkin olen yrittänyt priorisoida työtäni, keskittyä tärkeimpiin asioihin ja jättää vähemmän tärkeät myöhemmäksi tai unohtaa ne kokonaan.”

V: ”Loistavaa! Olet siis nostanut asian esiin, yrittänyt puhua pomollesi ja olet priorisoinut töitäsi. Vielä jotain muuta?”

J: ”Ei tule muuta mieleen.”

V: ”Onko millään näistä tekemistäsi asioista ollut MITÄÄN vaikutusta tilanteeseen?”

J: ”Ei ainakaan niin, että olisin huomannut.”

V: ”Ok. Nyt kun oikein ajattelet tätä, niin mitä pitäisi tapahtua, jotta sinulla olisi mahdollisuus keskittyä todelliseen työhösi? Mikä OIKEASTI auttaisi sinua tässä tilanteessa?”

J: ”Hmmm… Tarvitsisin selkeämmän kuvan siitä, mikä on minun TODELLISTA työtä ja mikä vain byrokratiaa ja/tai hallinnollisia tehtäviä. Itseasiassa, se auttaisi paljon! Ja itseasiassa, nyt kun ajattelen, niin tämänkaltainen selkeytys auttaisi koko meidän tiimiä. Todella selkeyttää – miksi me teemme työtämme – mikä työmme tarkoitus on ja miten sen tulisi vaikuttaa meidän prioriteetteihin.”

V: ”Mahtava oivallus! Miten voisit viedä asiaa eteenpäin?”

J: ”Pyydän pomoltani, että otamme asian esiin ja varaamme tälle aikaa seuraavassa tiimikokouksessa. Uskon, että hän suostuu tällaiseen pyyntöön.”

 

Jos tunnet olevasi kuormittunut, sinulla on liikaa lautasella ja koet olevasi jumissa, pyydä ystävääsi tai kollegaasi auttamaan. Ehdota, että voitte vuorotellen valmentaa toisianne! Jakakaa tilanteenne ja sen jälkeen kysykää toisiltanne: ”Mikä sinua OIKEASTI auttaisi tässä tilanteessa?”. Parhaimmillaan se on ainakin hauskaa – teille molemmille. Ja joskus, se voi olla, kaikki mitä tarvitset.

 

/Jarkko

 

P.S. Ensi syksynä järjestämme taas kaikille avoimen ”Johda Tunneilmastoa” – valmennuksen, jonka aikana käymme läpi, miten tunteita voi työelämässä rakentavasti johtaa. Katso lisätietoja tästä.

Seuraa meitä ja jaa!