Search

Arvostava vuorovaikutus lähtee omasta hyvinvoinnista

Yrjö Koskinen on toiminut liikkeenjohdon konsulttina ja työyhteisövalmentajana jo vuodesta 2006. Sitä ennen työkokemusta kertyi monipuolisesti muun muassa markkinoinnin ja myynnin tehtävistä. Yrittäjänä hän pääsee yhdistämään kaksi intohimoaan: hyvinvoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen. Yrjö näkeekin, että ne ovat toisistaan erottamaton kaksikko.

Tunteet ovat aina läsnä työelämässä

Yrjö oivalsi jo vuosia sitten, kuinka ratkaiseva tunteiden merkitys on esimerkiksi yksittäisen yrittäjän tai kokonaisen työyhteisön menestyksessä.

”Jos tulet huonolla fiiliksellä porukkaan välittäen vain itsestäsi maristen ja märisten, niin se tunne tarttuu. Puhuttiin sitten yrittäjän tai kokonaisen yrityksen menestyksestä, on tunteiden käsittely yksi avaintekijöistä.”

Yrjö on työskennellyt paljon erityisesti perheyritysten kanssa., joissa sukupolvenvaihdos ei aina suju kitkatta.

“Arvostuksen tärkeys korostuu, kun vanhempi sukupolvi on jäämässä pois toiminnasta ja antamassa tilaa jälkikasvulle. Nuoret tekevät asioita eri tavalla, eivätkä aina osaa näyttää arvostustaan. Tällöin kiittämättömyyteen saatetaan vastata niin, että ei haluta irtaantua.”

Tälläisessa tilanteessa perheen kulttuurista on saattanut muodostua yrityksen arvomaailma ja toimintaperiaatteet. Uusia tapoja, kuten kiittämistä ja kehumista pienistä asioista, täytyy ehkä alkuun tietoisesti harjoitella. Yrjö muistuttaa, että arvostava vuorovaikutus lähtee kuitenkin ensin itsestä.

“Jos emme rakasta ja kehu itseämme, meidän on mahdotonta arvostaa muitakaan. Omaan hyvinvointiin täytyy panostaa. Sillä on vaikutuksia myös ympäristöösi, päätätkö olla onnellinen vai rämpiä eteenpäin päivästä toiseen.”

Asenne ratkaisee, tunteet ohjaavat

Ohjaajapätevyyden Yrjö on hankkinut muun muassa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n monipuolisista valmennuksista.

Saadakseen lisää työkaluja tunnetaitojen hyödyntämiseen työyhteisöissä Yrjö osallistui Emergyn Tunteet ja Coaching -verkkovalmennukseen.

“Valmennus oli täyttä asiaa. Eniten itseeni kolahti KYARHEM-malli, joka auttaa ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä perustarpeiden kautta. Kukaan ei ole hankala ilman syytä tai tahallaan. Taustalla on jokin perustarve, kuten arvostus tai reiluus, joka ei ole täytetty.”

Yrjö kiittelee Emergyn tunnetaitovalmentajia mukaansatempaavan ilmapiirin luomisesta:

“Ira ja Jarkko ovat järkyttävän rautaisia ammattilaisia. He pystyvät luomaan upean tunnelman jopa netin välityksellä. Koulutettavat otetaan koko ajan huomioon ja saamme positiivista palautetta.”

Kiinnostaisiko sinua saada uusia näkökulmia ja työkaluja valmennustyöhön? Tunteita tunnistamalla ja tunnetaitoja hyödyntämällä voit valjastaa käyttöösi valtavan määrän tunteisiin sisältyvää tietoa ja potentiaalia ja tuoda kohtaamisiin uudenlaista syvyyttä.

Seuvaava Tunteet ja Coaching -verkkovalmennus alkaa pian.

Lue lisää ja ilmoittaudu tästä!

Jaa artikkeli:

Aiheeseen liittyvät:

Blogit

HumanClubin kausi 22/23

HumanClub on Workplace Nordicin ja Emergyn perustama kehittäjäyhteisö, jossa ammattilaiset eri aloilta kohtaavat ja rakentavat sovelluksia ja palveluita työelämän ja

Lue lisää >>
Scroll to Top

Ota yhteyttä