Search

Käyttäytymistä ei voi aina ymmärtää pelkällä järjellä

Schoolday Designerin Katri Lehtovaara on opetusalan kouluttaja ja valmentaja, joka auttaa kehittämään työyhteisön toimintatapoja, koulun toimintakulttuuria, oppimisympäristöjä sekä pedagogiikkaa. Katri halusi vahvistaa tunnetaitojaan osallistumalla Emergyn Tunteet coaching- ja valmennustyössä -valmennukseen.

Katri kertoo tunnetaitojen kiinnostaneen häntä aina.

“Mitä pidempään sitä on valmentanut, niin sitä vahvemmin on huomannut kuinka tunnetaitoja tarvitaan.”

Tunteet coaching- ja valmennustyössä -valmennukseen hän osallistui, jotta hän voisi vahvemmin oivaltaa, mitä tunteet työssä ja ohjauksessa tarkoittavat.

”Halusin oppia ymmärtämään syvemmin sekä omia että toisten tunteita sekä tarpeita niiden takana. Kouluttajan roolissa kohtaa monenlaisia tunteita, joiden kohtaamiseen tarvitaan tunneälykkyyttä. Valmennus on antanut minulle tähän hyviä välineitä.”

Katri pohtii, että samanlaisia tilanteita saattaa nousta myös teini-ikäisten kanssa kotona. Aina käyttäytyminen ei ole rationaalista ja siihen tulee osata suhtautua silti rakentavasti.

”Usein auttaa, kun ymmärtää, että käytöksen takana jylläävät järjen sijaan tunteet. Tällöin aikalisän ottaminen auttaa. Tärkeintä loppu viimein on hyvän keskusteluyhteyden säilyttäminen, sillä sitä on hankala saada takaisin.”

Katrin mielestä Tunteet coaching- ja valmennustyössä -valmennus oli todella antoisa kokonaisuus ja hän suosittelee sitä lämpimästi kaikille koulutus- ja ohjaustyötä tekeville. Erityistä kiitosta saavat valmennuksen vetäjät, Ira Leppänen ja Jarkko Rantanen, jotka onnistuivat luomaan välittömän oppimisilmapiirin. Myös sparrausparit olivat Katrin mielestä onnistunut osa toteutusta.

“Kun itse toimii kouluttajana ja valmentajana, on sitä aika vaativa osallistuja. Erityisesti siksi on ilo sanoa, että Ira ja Jarkko todella ovat loistavia valmentajia. He avaavat sydämensä kokonaan ja työparina täydentävät hyvin toisiaan. Iralla on hyviä käytännönläheisiä esimerkkejä liike-elämästä ja Jarkolla taas syvä kokemus psykologiasta.”

Jaa artikkeli:

Aiheeseen liittyvät:

Blogit

HumanClubin kausi 22/23

HumanClub on Workplace Nordicin ja Emergyn perustama kehittäjäyhteisö, jossa ammattilaiset eri aloilta kohtaavat ja rakentavat sovelluksia ja palveluita työelämän ja

Lue lisää >>
Scroll to Top

Ota yhteyttä