Search

Vahva esimiestyö lähtee omien tunteiden tunnistamisesta

Alisa Yli-Villamo on pitkän linjan talousjohtaja, joka perusti kolme vuotta sitten hyvinvointiyrityksen IhanaElo. Alisa osallistui Emergyn Tunteet coaching- ja valmennustyössä -valmennukseen, jotta voisi tarjota asiakkailleen parempia työkaluja ja alkaa kiinnittää enemmän huomiota myös omiin tunteisiin valmentajana. IhanaElo -valmennusten keskiössä on Alisan mukaan kohtaamiset.

Olemme kohtaajia. Autamme johtajia, esimiehiä ja asiantuntijoita lisäämään omaa hyvinvointia ja itsetuntemusta sekä vaikuttamaan sitä kautta vuorovaikutukseen.”

Alisa osallistui Tunteet coaching- ja valmennustyössä -valmennukseen, jotta saisi lisää arjen työvälineitä omille valmennettavilleen. Samalla hän halusi oppia ymmärtämään paremmin omia tunteitaan.

“Talousjohtajana olin faktoihin perustava ihminen. Lähdin mukaan valmennukseen, jotta alkaisin kiinnittää enemmän huomiota myös omiin tunteisiini. Osaanko käsitellä niitä? Miten niiden kanssa nyt pitäisi olla?”

Valmennuksen myötä hän tunnisti, että omista arvoista esimerkiksi rehellisyys, saattaa herättää toisinaan voimakkaitakin tunteita.

”Olen oppinut tunnistamaan ja nimeämään omia tunteitani paremmin. En mökötäkään turhasta, vaan taustalla on jokin arvopohjainen syy, joka vaikuttaa käytökseeni.”

Kurssin tärkein anti Alisalle oli käytännönläheinen malli, joka auttoi ymmärtämään vuorovaikutustilanteita ihmisten perustarpeiden kautta.

“Olennainen kysymys valmennuksessa onkin miettiä, että millaisia tarpeita meillä kaikilla on. Esimerkiksi nyt poikkeustilanteessa esimiehet joutuvat miettimään, miten voisivat täyttää tiimiläistensä yhteisöllisyyden tarpeet. Näistä kannattaa keskustella jokaisen tiimiläisen kanssa erikseen.”

Alisa piti Emergyn valmennusryhmää osuvana ja suosittelee sitä muille ihmisten kohtaajille: esimerkiksi työnohjaajille, esimiehille tai valmentajille, jotka haluavat vahvistaa omaa ammattitaitoaan.

Kiinnostaako sinua tunteiden hyödyntäminen ihmiskohtaamisissa? Seuraava Tunteet valmennus- ja coaching-työssä -valmennus starttaa 20.1. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Jaa artikkeli:

Aiheeseen liittyvät:

Blogit

HumanClubin kausi 22/23

HumanClub on Workplace Nordicin ja Emergyn perustama kehittäjäyhteisö, jossa ammattilaiset eri aloilta kohtaavat ja rakentavat sovelluksia ja palveluita työelämän ja

Lue lisää >>
Scroll to Top

Ota yhteyttä